Opleiding

Agile NLP Foundation

3-daagse opleiding voor scrum masters en kanban coaches

Introductie

Agile NLP Practitioner Als scrum master of kanban coach werk je midden in teams die volop in beweging zijn. Als iedereen goed samenwerkt, is iedere sprint een feestje. Helaas kan dat in de praktijk soms tegenvallen. Teamleden kunnen elkaar in de weg zitten. Of soms lijkt iemand buiten het team te vallen. Of wordt de sfeer in het team slechter, zonder dat daar direct een aanleiding voor lijkt te zijn. Wat kun je daar als scrum master of kanban coach aan doen?

Agile NLP Foundation is speciaal ontwikkeld voor scrum masters en kanban coaches. Je leert vaardigheden om gedragspatronen te doorzien en te veranderen. Dit op basis van NLP technieken: Neuro-Linguïstisch Programmeren. Wil je niet steeds tegen oud gedrag moeten ingaan, maar nieuw gedrag samen kunnen vormen? Dan past de driedaagse Agile NLP foundation precies bij jouw leerwens.

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gaat over het ontdekken hoe mensen de dingen doen die ze doen, hoe ze communiceren, en hoe je dat kunt veranderen. In drie dagen tijd leer jij patronen te herkennen en daar wendbaar op in te spelen. Je leert de kracht van jouw eigen manier van communiceren en zeven NLP technieken die direct toepasbaar zijn in jouw agile en lean context.

Resultaat

Na de 3-daagse Agile NLP Foundation heb je de inzichten en technieken om (nog) effectiever te zijn in je rol als scrum master of kanban coach.

• Je leert gedragspatronen waarnemen en hierin te interveniëren.
• Je leert technieken die aansluiten bij de ander om vervolgens de ander te kunnen sturen of (bege)leiden.
• Je hebt inzicht in je persoonlijke communicatievoorkeuren en het effect ervan op anderen.

Programma

De opleiding bestaat uit drie lesdagen. Na iedere lesdag krijg je een opdracht mee om op de eigen werkplek, met of binnen je eigen team(s) in de praktijk te brengen.

Dag 1: communicatie & gedrag
Tijdens de eerste dag krijg je inzicht in archetypisch gedrag, het effect daarvan op de manier waarop een teamlid communiceert.

• Agile coaching en NLP
• Archetype analyse
• NLP communicatiemodel

Dag 2: rapport maken (verbinding creëren) en de agile mindset overbrengen
De tweede dag staat in het teken van de ander, door de ander te volgen kan jij naadloos aansluiten op de taal en de belevingswereld van de ander.

• Rapport opbouwen
• Backtracken
• Pacing & leading
• Agile mindset

Dag 3: invloed door taal
Je leert de meerwaarde van slim gebruik van taal. Je gaat andere vragen stellen en breder coachen.

• Meta taalmodel
• Milton taalmodel
• Chunking
• Sturen in teamtaal

Kosten en inschrijven

Agile NLP opleidingslocatie De kosten van de opleiding bedragen €1.200,- vrijgesteld van BTW. De opleidingslocatie is:
Nijverheidsweg 2, 4854 MT Bavel (gemeente Breda)

Kosten zijn inclusief volledige dagverzorging, syllabus, afstemming gedurende de gehele opleiding naar aanleiding van leerdoelen.

Per opleidingsprogramma kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.

Inschrijven

De trainers

Basile Lemaire Heidi de Rijbel Heidi de Rijbel is door Richard Bandler getraind en gecertificeerd NLP trainer, NLP master practitioner en coach. Zij is ervaren met groepsdynamieken. Zij werkt op gevoel en kan je soms prettig uitdagen. Niets is haar te gek, en alles kan en mag er zijn!

Basile Lemaire is gecertificeerd agile transformatie coach, NLP practitioner en gecertificeerd assessor. Hij werkt vanuit vertrouwen en is doel- en mensgericht. Hij geeft mensen graag de ruimte om hun rol te pakken en verantwoordelijkheid naar zich toe te trekken.

Meer weten? Je kunt me altijd bellen of mailen!